Σεξουαλικότητα και πάθος - Live in the Light Shakti Gawain





Η σεξουαλική ενέργεια είναι πάθος και ζωντάνια. Είναι η δύναμη της ζωής, η δημιουργική δύναμη του σύμπαντος. Το μυστικό για μια ζωή γεμάτη πάθος είναι να εμπιστευτούμε και να ακολουθήσουμε την ενέργεια που πηγάζει από μέσα μας. Όσο περισσότερο εμπιστευόμαστε τον εαυτό μας και κινούμαστε αυθόρμητα με τη ροή της ενέργειας τόσο πιο ελεύθερα και πιο ολοκληρωτικά μπορεί να κινηθεί από εμάς η δύναμη της ζωής. Μόνον όταν δε φοβόμαστε να βιώσουμε και να εκφράσουμε όλα μας τα συναισθήματα νιώθουμε ζωντανοί. Τότε έχουμε μια βαθύτερη αίσθηση για το καθετί και ό,τι κάνουμε μας δημιουργεί ένα εκστατικό ερωτικό συναίσθημα.


Όταν εμπιστευόμαστε και ακολουθούμε την ενέργεια του σύμπαντος που υπάρχει μέσα μας, τότε εκείνη μας καθοδηγεί να κάνουμε την κατάλληλη για τη δεδομένη κατάσταση κίνηση. Μπορεί να μας παρακινήσει να μιλήσουμε ή να σιωπήσουμε, να κινηθούμε, να χορέψουμε ή να μείνουμε ακίνητοι, να τραγουδήσουμε, να φωνάξουμε ή να διαλογιστούμε. Στην επικοινωνία μας με τους άλλους μπορεί να μας οδηγήσει απλά να συζητήσουμε, άλλοτε να αγκαλιάσουμε ή να καθίσουμε ήσυχα και κάποιες άλλες φορές να κάνουμε έρωτα. Το γεμάτο πάθος συναίσθημα της ζωντάνιας βρίσκεται μέσα σε όλες αυτές τις εμπειρίες και η πληρότητα έρχεται αφού ακολουθήσουμε και αφού εκφράσουμε με φυσικό τρόπο αυτήν την ενέργεια, όπως ακριβώς τη νιώθουμε. Γi αυτό και η απλή παρατήρηση της ομορφιάς ενός λουλουδιού ή το κοίταγμα στα μάτια με κάποιον μπορούν να μας δώσουν τόση ευχαρίστηση και ικανοποίηση όση και μια σεξουαλική επαφή αν η ενέργεια εκείνης της στιγμής βρίσκεται εκεί. Η ζωή μας είναι γεμάτη από την ερωτική ενέργεια του σύμπαντος, παρ' όλο που συγκεκριμένες εμπειρίες μας δίνουν την ευκαιρία να το νιώσουμε περισσότερο έντονα από κάποιες άλλες.
Δυστυχώς οι περισσότεροι από εμάς έχουμε καταφέρει με μεγάλη επιδεξιότητα να αποκοπούμε από τη σεξουαλική μας ενέργεια. Φοβόμαστε τον εαυτό μας αλλά και το πού θα μας οδηγήσει αυτή η ενέργεια. Από ένστικτο γνωρίζουμε ότι έχει τη δύναμη να δημιουργήσει και να μεταμορφώσει, όπως και ότι δεν υπάρχει καμιά ασφάλεια και μονιμότητα μ' αυτήν. Το εγώ μας το φοβάται αυτό και έτσι αντί να εμπιστευόμαστε τα φυσικά μας ένστικτα τα καταπιέζουμε. Η οικογένεια μας, ο σύντροφος μας, η κοινωνία και οι θρησκευτικές οργανώσεις μας βοηθούν να καταπιέσουμε, να ελέγξουμε ή να κακομεταχειριστούμε ό,τι είναι φυσικό. Οι άλλοι γύρω μας απλά καθρεφτίζουν το φόβο που ήδη νιώθουμε. Όπως είπαμε και πιο πάνω, το εγώ αναζητά το γνωστό και το αμετάβλητο. Χρειάζεται να αναμορφωθεί και να συνειδητοποιήσει ότι η εμπιστοσύνη στο ένστικτο θα επιτρέψει την ελεύθερη ροή της ενέργειας που μεταφέρει μαζί της την ευτυχία και τη χαρά.


Σε κάποιο βαθμό έχουμε ήδη αρχίσει να υποστηρίζουμε περισσότερο το σώμα μας και τη σεξουαλική μας ενέργεια. Οι περισσότεροι από εμάς μιλάμε πλέον ανοιχτά για το σώμα και τα συναισθήματά μας απέναντι στο σεξ. Όμως αυτό είναι επιφανειακό, γιατί ακόμα δεν έχουμε ξεπεράσει τις ύβρεις και τις αρνητικές πεποιθήσεις που έχουν συσσωρευτεί στα κύτταρά μας αιώνες τώρα. Παρ' όλο που δηλώνουμε με στόμφο την ομορφιά του σώματός μας και τη σημασία του ανοίγματός μας στο σεξ, εντούτοις κατά βάθος ακόμα πιστεύουμε ότι η σεξουαλική μας ενέργεια είναι μια αμαρτωλή και επικίνδυνη δύναμη. Δεν εμπιστευόμαστε τον εαυτό μας.

Πολλοί άνθρωποι συνεχίζουν να υποφέρουν από τη λανθασμένη ιδέα ότι η πνευματική ενέργεια είναι αντίθετη από τη σεξουαλική και δεν αναγνωρίζουν ότι είναι η ίδια δύναμη. Οι άνθρωποι συντρίβουν τον εαυτό τους: προσπαθούν να αρνηθούν τη σεξουαλικότητά τους για να γίνουν πιο πνευματικοί. Δημιουργούν δηλαδή μια τρομαχτική διαμάχη μέσα τους και καταλήγουν να μπλοκάρουν μόνοι τους την ενέργεια που αναζητούν.

Το σύμπαν έχει μια καθαρή ερωτική ενέργεια που περιμένει να διαχυθεί μέσα από εμάς. Όμως αυτή η απεριόριστη δύναμη μας έχει τρομάξει, γι' αυτό και αντιδρούμε προσπαθώντας να την πακετάρουμε ή να την ελέγξουμε, θέτουμε κανόνες και όρια στη σεξουαλική μας ενέργεια αντί να εμπιστευόμαστε τον εαυτό μας λεπτό προς λεπτό.
Κανείς από εμάς δε γνωρίζει πώς είναι η καθαρή και η ελεύθερη σεξουαλική ενέργεια, είτε γιατί επαναστατούμε ενάντια στους κανονισμούς που εμείς θέσαμε στον εαυτό μας, είτε γιατί τους ακολουθούμε. Και οι δύο αυτές συμπεριφορές μας απομακρύνουν από την ανακάλυψη της αληθινής φύσης της ερωτικής μας ενέργειας. Είναι αδύνατο να προσδοκούμε συγκεκριμένα εξωτερικά γνωρίσματα από μια ενέργεια που είναι τόσο λεπτή και τόσο ευμετάβλητη.
Αν βάζεις όρια στη σεξουαλική σου ενέργεια αυτή διαστρεβλώνεται. Αν πιστεύεις πως είναι κάτι που πρέπει να κρύβεται, να αγνοείται ή να ελέγχεται, τότε ή απέχεις τελείως ή συμπεριφέρεσαι σεξουαλικά μόνο σε συγκεκριμένες στιγμές. Ακόμα και οι στιγμές που κάνεις έρωτα είναι νεκρές, αφού έχεις συνηθίσει να εμποδίζεις τη φύση σου να εκφραστεί. Η ενέργεια από μόνη της δεν ξέρει πώς να διαχυθεί και ένα κλασικό παράδειγμα αυτού του γεγονότος είναι το μικρό κορίτσι που του έχουν πει ότι πρέπει να συγκρατήσει τη σεξουαλική του ενέργεια μέχρι να παντρευτεί. Μόλις παντρευτεί πιστεύει ότι αμέσως θα ελευθερωθεί ό,π εμπόδιζε τόσα χρόνια και τότε δημιουργούνται μεγαλύτερα προβλήματα στην απελευθέρωση της ροής της ενέργειας.
Πολλοί από εκείνους που αρνούνται να ακολουθήσουν κάποιους καταπιεστικούς σεξουαλικούς κανόνες επαναστατούν, ωθώντας έτσι βίαια την ενέργειά τους πέρα από τα όριά της και κάνοντας έρωτα οπουδήποτε και όσες περισσότερες φορές μπορούν. Η ώθηση αυτή σταδιακά σκοτώνει την ενέργεια που δε βγαίνει πηγαία από μέσα τους. Καθώς η ενέργεια πεθαίνει εκείνοι ψάχνουν απεγνωσμένα για συναρπαστικούς τρόπους στην ανάγκη που νιώθουν για να ικανοποιηθούν. Η ικανοποίηση όμως αυτή ωθείται όλο και μακρύτερα. Και όσο πιο πολύ προσπαθούν να γαντζωθούν επάνω της τόσο περισσότερο τους ξεφεύγει.
Όπως ανέφερα και προηγουμένως, είτε προσκολλούμαστε σε εξωτερικούς κανόνες είτε επαναστατούμε ενάντια σ' αυτούς η σεξουαλική μας ενέργεια αγνοείται. Για να έρθουμε σε επαφή μ' αυτήν πρέπει να απελευθερώσουμε όλες τις προηγούμενες ιδέες μας και να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο αντιδρούσαμε μέχρι τώρα. Για να βιώσουμε την έκσταση θα πρέπει να πάρουμε το ρίσκο να εμπιστευτούμε τον εαυτό μας, να μάθουμε να μην επηρεαζόμαστε από εξωτερικούς κανόνες και τότε μόνο θα ανακαλύψουμε τον εσωτερικό μας ρυθμό.

Εμπιστεύσου το σώμα σου και ανακάλυψε τη σεξουαλική σου ενέργεια

Η σεξουαλική ενέργεια του καθενός από εμάς είναι καθαρά ατομική. Όταν απελευθερωθούμε από όλους τους κανόνες, τους περιορισμούς και τις ανταρσίες μας, τότε θα μπορέσουμε να ανακαλύψουμε τη δική μας φυσική ροή. Ορισμένοι θα θελήσουν να εκφραστούν σεξουαλικά περισσότερο από κάποιους άλλους. Κάποιοι θα αναζητήσουν ένα σύντροφο, ορισμένοι κανέναν και κάποιοι άλλοι πολλούς.
Πιστεύω ότι μπορούμε να συναντηθούμε με τη σεξουαλικότητά μας σε ένα σημείο αθωότητας. Μπορούμε να την αισθανθούμε ως αγνή ενέργεια, ως δύναμη του σύμπαντος που κινείται μέσα από εμάς. Μπορούμε να αρχίσουμε να την εμπιστευόμαστε και να ανταποκρινόμαστε σ' αυτήν χωρίς την επιρροή των προδικασμένων ιδεών. Αυτό προς στιγμή θα μας απελευθερώσει.
Για να συναντηθούμε σ' αυτό το σημείο της αθωότητας θα πρέπει πρώτα να έχουμε αναγνωρίσει πού βρισκόμαστε. Πρέπει να έ-χουμε αποδεχτεί όλες τις παλιές πεποιθήσεις, τις κριτικές και τις συμπεριφορές που μας εμπόδιζαν να εκφράσουμε την αληθινή μας σεξουαλικότητα.
Αυτό απλά μπορεί να παρομοιαστεί με την περίπτωση που βρίσκεσαι σε ένα πάρτι και νιώθεις έντονη έλξη για κάποιον. Φαντάσου σε λίγα λεπτά να βρίσκεσαι μαζί του στην κρεβατοκάμαρα ή να καταπιέσεις την επιθυμία σου επειδή συνοδεύεσαι από κάποιον άλλον. Και στις δύο περιπτώσεις, είτε από τη μεγάλη βιασύνη είτε από την προσπάθεια να τα αγνοήσεις, θα έχεις μπλοκάρει τα σεξουαλικά σου συναισθήματα και στη συνέχεια τη σεξουαλική σου ενέργεια. Στην πρώτη περίπτωση επειδή δεν έδωσες χρόνο στα συναισθήματά σου να αναπτυχθούν και στη δεύτερη επειδή οι πεποιθήσεις σου αντιμάχονται αυτό που νιώθεις. Η προσπάθεια όμως να αλλάξεις όλες τις απόψεις, τους περιορισμούς και τις αντιδράσεις σου δε θα βοηθήσει. Έχω συνειδητοποιήσει ότι το μόνο που βοηθάει είναι να αποδεχτώ τον εαυτό μου ακριβώς όπως είναι. Όποτε αποδέχομαι τον εαυτό μου με όλους του τους περιορισμούς το σώμα μου χαλαρώνει αντί να "κλειδώνεται" για να αποφύγει την αλλαγή και τότε αλλάζει με το δικό του το ρυθμό.
Το σώμα μας έχει αναπτύξει πολύπλοκους τρόπους για να εναρμονιστεί με την ενέργεια (μάλλον πιο σωστά για να ελέγξει) που δέχεται. Έχουμε χρησιμοποιήσει τις πεποιθήσεις και τους περιορισμούς για να μας "εξυπηρετούν" και να κατεβάζουν τη ροή της ενέργειας σε ένα βολικό επίπεδο.

 Συχνά χρησιμοποιούμε φαγητό και φάρμακα για να ελέγξουμε και να χειριστούμε τη φυσική ροή της ενέργειας που μας διαπερνάει. 

Ακόμα κι όταν νομίζουμε ότι αυξάνουμε την ενέργειά μας με κάποιο τονωτικό φάρμακο η πραγματικότητα είναι πως συνεχίζουμε να μειώνουμε τη δύναμη του σύμπαντος μέσα μας. Το ίδιο ισχύει και για το σεξ. Έχουμε αναπτύξει διάφορους τρόπους για να μην ισορροπούμε σεξουαλικά. Ή ωθούμε τον εαυτό μας να κάνει περισσότερο σεξ από όσο θέλουμε ή μπλοκάρουμε τη σεξουαλική μας επιθυμία. Και με τους δύο τρόπους εμποδίζουμε τη ροή της ενέργειας του σύμπαντος.


Μέχρι να προθυμοποιηθούμε να βιώσουμε τη σεξουαλική μας δύναμη θα χρησιμοποιούμε διάφορες μεθόδους, όπως είναι η κριτική, οι αρνητικές πεποιθήσεις, οι προσδοκίες και οι παλιές συμπεριφορές, για να κατευθύνουμε τον εαυτό μας. Όταν απλά αναγνωρίσουμε και παραδεχτούμε τα πραγματικά αίτια της συμπεριφοράς μας, τότε θα βοηθηθούμε στο ξεμπλοκάρισμα της ενέργειας.
Όταν αναγνωρίζουμε ότι μπορούμε να υποστηρίξουμε τα συναισθήματά μας κάθε λεπτό, όποια κι αν είναι αυτά, τότε αποκτούμε την ελευθερία να εξερευνήσουμε τη σεξουαλική μας ενέργεια χωρίς να προσπαθούμε να τα κάνουμε όλα "σωστά". Υπάρχουν φόβοι, αναστάτωση και αβεβαιότητα για το σεξ και καθώς αρχίζουμε να εξερευνούμε την ενέργεια μας όλα αυτά τα συναισθήματα θα βγουν στην επιφάνεια. Και τότε πρέπει να τα αποδεχτούμε όλα.

Ένα παράδειγμα είναι όταν αρχίζεις να κάνεις έρωτα με ένα νέο σύντροφο και θυμάσαι έναν πρώην που σε είχε πικράνει. Γ αυτό το σημείο μπορείς να διαλέξεις ή να συνεχίσεις να στεναχωριέσαι και να το μοιραστείς με το σύντροφο σου ή να αγνοήσεις τη σκέψη και το συναίσθημα της στεναχώριας και να απολαύσεις τον έρωτα. Παρατήρησε πώς αισθάνεσαι όταν μοιράζεσαι το συναίσθημα και πώς όταν το ξεπερνάς. Το σώμα σου θα σου λέει λεπτό προς λεπτό πώς νιώθει καλύτερα.
Η δική μου ανταμοιβή που ακολουθώ την ενέργεια είναι το πόσο όμορφα νιώθω. Μένοντας με την ενέργεια παραμένω με το σύμπαν μέσα μου. Εξαιτίας της ζωτικότητας που αισθάνομαι όταν πηγαίνω με τη ροή όλο και περισσότερο επιθυμώ να το βιώνω.

Η πιο κάτω άσκηση θα σε βοηθήσει να ανακαλύψεις τη σεξουαλική σου ενέργεια:

Για μια μέρα, μια ώρα ή για όσο εσύ νομίζεις προσποιήσου ότι δεν έχεις προκαταλήψεις σε σχέση με τα σεξουαλικά σου συναισθήματα και για το τι θα έπρεπε ή τι δε θα έπρεπε να κάνεις.
Το πρωί, πριν σηκωθείς από το κρεβάτι, παρατήρησε το σώμα σου. Μετά βυθίσου μέσα του και ανακάλυψε ένα αγνό παιδικό κομμάτι που υπάρχει εκεί. Από αυτό το μέρος της αθωότητας φαντάσου πώς θα είναι η μέρα σου. Ρώτησε τον εαυτό σου πώς μοιάζει η σεξουαλική σου ενέργεια, ποια αίσθηση έχει και τι αισθάνεται το σώμα σου. Άρχισε να εξερευνάς τα συναισθήματα ή τις εικόνες που σου εμφανίζονται. Φαντάσου πώς θα είναι αν ακολουθήσεις την ενέργειά σου λεπτό προς λεπτό. Δες το και βίωσε το. Αν εμφανιστούν κάποιες αρνητικές σκέψεις δέξου τες και επέτρεψέ τους να απομακρυνθούν.
Καθώς σηκώνεσαι από το κρεβάτι και ετοιμάζεσαι να ξεκινήσεις την ημέρα σου διατήρησε το συναίσθημα του καινούργιου μέσα σου. Παρατήρησε πώς νιώθει το σώμα σου και πώς αντιδρά σε όσους συναντάς κατά τη διάρκεια της ημέρας. Συνέχισε όλη τη μέρα να παρατηρείς τον εαυτό σου, το σώμα και τα σεξουαλικά σου συναισθήματα. Αν νιώσεις μια έντονη σεξουαλική έλξη για κάποιον, τότε πρόσεξε πώς αισθάνεσαι και ποιες σκέψεις κάνεις (π.χ. "Δε θα μείνω αδρανής σ' αυτό...", "Τον/Την θέλω", "Είναι παντρεμένος", "Είμαι παντρεμένος", "Δεν είναι αυτό που ζητάω", "Είναι πολύ μικρός/ή"). Προσπάθησε να μην προσκολληθείς σε καμιά από αυτές τις σκέψεις. Αν μπορείς επέστρεψε σ' εκείνο το μέρος της αθωότητας και μείνε με τον εαυτό σου. Αν επιλέξεις να προχωρήσεις με κάποιο από τα συναισθήματα που νιώθεις, τότε προσπάθησε να κινηθείς από εκείνο το εσώτερο σημείο ακολουθώντας με εμπιστοσύνη την ενέργεια που έχεις μέσα σου.

Ακολουθώντας την ενέργεια στις σχέσεις

Οι άνθρωποι με ρωτούν συχνά ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να υποστηρίζουν την ενέργειά τους στις σχέσεις. Πώς π.χ. να συγκρατηθούν όταν επιθυμούν σεξ και ο σύντροφος τους δε θέλει; Τι γίνεται όταν το "ακολούθησε την ενέργεια" μπορεί να σημαίνει βρες άλλο σύντροφο ενώ εκείνοι βρίσκονται σε μονογαμική σχέση; Ή όταν το "ακολούθησε την ενέργεια" μπορεί να σημαίνει να μην κάνεις σεξ ακόμα κι αν το επιθυμεί ο σύντροφός σου;

Όμως φοβόμαστε πως εκείνο που εμείς θέλουμε δε θα το θέλει ο σύντροφός μας ή οι φίλοι μας. Φοβόμαστε πως αν εμπιστευτούμε τον εαυτό μας θα πληγώσουμε κάποιον άλλον. Το επαναλαμβάνω: Μπορείς να εμπιστευτείς τον εαυτό σου και τη σεξουαλική σου ενέργεια.

Δεν πιστεύω πως η ενέργεια του σύμπαντος θα μπορούσε να μας παρακινήσει να πληγώσουμε τον εαυτό μας ή τους άλλους. Μπορεί οι άλλοι στιγμιαία να φανούν πληγωμένοι, όμως αν ακολουθούμε την ενέργεια, τότε οι πράξεις μας στην πραγματικότητα θα είναι οι σωστές και για τους άλλους.
Αν θέλεις σεξ και ο σύντροφός σου δε θέλει (ή το αντίθετο), εσύ υποστήριξε και έκφρασε τα συναισθήματά σου. Τότε ο σύντροφός σου θα εκφράσει και τη δική του άποψη και έτσι θα προχωρήσετε και οι δύο σε ένα βαθύτερο επίπεδο επικοινωνίας. Αν ο σύντροφός σου δεν επιθυμεί σεξ, τότε χρειάζεται να ψάξεις να βρεις τι καθρεφτίζει αυτό για σένα. Ρώτησε τον εαυτό σου τι συμβαίνει μέσα σου. Προχώρα όλο και βαθύτερα για να μάθεις πώς πρέπει να το αντιμετωπίσεις. Αυτό σημαίνει "εμπιστεύσου τον εαυτό σου". Ίσως εσύ και ο σύντροφος σου χρειάζεται να το συζητήσετε ή υπάρχει μέσα σας κάποιος θυμός ή πόνος που δεν έχει ακόμα εκφραστεί. Ίσως να υπάρχει ανάγκη να μείνετε για λίγο μόνοι, αλλά εσείς δεν το έχετε ακόμα αντιληφθεί. Συνέχισε να υποστηρίζεις και να εκφράζεις ό,τι νιώθεις, ώστε να μπορέσει η ενέργεια να κινηθεί ελεύθερα.

Μείνετε ανοιχτοί στο βίωμα μιας διαφορετικής μορφής σεξουαλικότητας. Η ενέργεια μπορεί να σας οδηγήσει να ξαπλώσετε ή απλά να καθίσετε ο ένας δίπλα στον άλλο, να αγκαλιαστείτε, να κάνετε μασάζ ή κάτι άλλο που δεν το θεωρείτε σεξ αλλά που μπορεί να είναι το ίδιο ευχάριστο. Αν είστε ειλικρινείς με τα συναισθήματά σας, τότε οι σωστές πράξεις θα ακολουθήσουν..

Συχνά οι άνθρωποι με ρωτούν τι να κάνουν όταν είναι δεσμευμένοι σε μια μονογαμική σχέση αλλά αισθάνονται την έλξη κάποιου άλλου. Όπως ήδη έχω πει στο Κεφάλαιο των σχέσεων, η απάντηση σ' αυτήν την ερώτηση είναι πολύ δύσκολη. Συνηθίζουμε να μπλοκάρουμε την ενέργεια είτε με το να "κλειδωνόμαστε" και να αγνοούμε την έλξη είτε με το να επαναστατούμε στους αυτοεπιβαλλόμενους κανόνες μας και να αισθανόμαστε όλο και περισσότερη έλξη προς το "απαγορευμένο". Σε καμιά από τις δύο περιπτώσεις δεν εμπιστευόμαστε την ενέργεια. Χρειάζεται να κοιταχτούμε βαθύτερα μέσα στον εαυτό μας για να δούμε τα αληθινά μας συναισθήματα. Μήπως συμπεριφερόμαστε περισσότερο μονογαμικά από όσο αισθανόμαστε ορμώμενοι από ενοχή ή φόβο μήπως χάσουμε το σύντροφο μας; Ή μήπως απομακρυνόμαστε από την οικειότητα και το πλησίασμα με το σύντροφο μας αποζητώντας διάσπαση της προσοχής μας από κάποιον άλλον; Αναπόφευκτα υπάρχει άμεση ανάγκη για μεγαλύτερη ειλικρίνεια, όπως` και για βαθύτερη επικοινωνία με όλους όσους εμπλέκονται στην ιστορία αυτή.
Ακόμα κι αν σε τρομάζει μια πιθανή συναισθηματική έκρηξη, αυτή η κατάσταση μπορεί να οδηγήσει σε βαθύτερα επίπεδα την ικανότητα σου να δημιουργείς σχέσεις. Μείνε ανοιχτός στην προοπτική πως αν είσαι απόλυτα ειλικρινής, τότε τα πράγματα θα λειτουργήσουν, έτσι ώστε ο καθένας να πάρει ό,τι χρειάζεται και επιθυμεί. Ακόμα υπάρχει ή δυνατότητα να ανακαλύψεις ότι η έλξη που νιώθεις για κάποιον δεν είναι απαραίτητο να σε οδηγήσει στο κρεβάτι μαζί του, αλλά σε μια διαφορετική μορφή σχέσης, που καταλήγει σε απόλυτη ικανοποίηση.

Διατηρώντας το πάθος στις σχέσεις μας

Μια σχέση φτάνει σε μαρασμό όταν οι άνθρωποι σταματούν να εκφράζουν ο ένας στον άλλον πώς νιώθουν αληθινά. Κατά το πρώτο διάστημα που είναι ερωτευμένοι τους αρέσει να εκφράζονται, γιατί ακόμα βρίσκονται στο στάδιο της γνωριμίας και η εξάρτηση δεν έχει ακόμα εμφανιστεί. Μόλις όμως εμφανιστεί, τότε σταματούν να μοιράζονται τα αληθινά τους συναισθήματα από το φόβο μήπως χάσουν ο ένας τον άλλο.
Το πάθος δεν είναι κάτι που ξαφνικά εξαφανίζεται. Απομακρύνεται όταν δεν είμαστε πια ανοιχτοί στα συναισθήματά μας, όταν χάνουμε τον εαυτό μας για να κρατήσουμε κάποιον άλλο. Για να μπορέσουμε να βιώσουμε πάθος πρέπει πρώτα να γίνουμε ειλικρινείς με τον εαυτό μας και μετά αληθινοί με τους άλλους.
Το πάθος σε μια σχέση δύο ανθρώπων είναι η αληθινή οικειότητα που νιώθει ο ένας για τον άλλον. Καθώς γίνεσαι ανοιχτό κανάλι των συναισθημάτων σου, γίνεσαι ανοιχτό κανάλι και για το πάθος και τη χαρά που μπορεί πια να ρέει μέσα από εσένα.


Οραματισμός

Κάθισε ή ξάπλωσε σε μια αναπαυτική θέση. Κλείσε τα μάτια σου και πάρε μερικές βαθιές αναπνοές. Κάθε φορά που εκπνέεις χαλάρωνε περισσότερο το σώμα σου. Μετά πάρε μερικές ακόμα βαθιές αναπνοές και με κάθε εκπνοή χαλάρωνε το νου σου.
Με κάθε αναπνοή χαλάρωνε βαθιά μέσα στον πυρήνα της ύπαρξής σου. Νιώσε την ενέργεια του σύμπαντος να πάλλεται από εκείνο το βαθύ σημείο και να διαχέεται στο σώμα σου. Γνώριζε πως αυτή η ενέργεια είναι ερωτική και γεμάτη πάθος στην έκφρασή της.
Δες ότι εκφράζεσαι μέσα από τη γεμάτη φλόγα ενέργεια του σύμπαντος που διαχέεται από εσένα στους άλλους. Φαντάσου τον εαυτό σου να εκφράζεται με πάθος στο σύντροφο, στους φίλους, στη δουλειά, στη δημιουργία και στη διασκέδασή σου.
Γνώριζε πως η δύναμη μέσα σου είναι αγνή, ζωντανή, δημιουργική και εκστατική. Μάθε επίσης ότι μπορείς να εμπιστευτείς την κίνηση της ενέργειας μέσα σου και ότι είναι ασφαλές να εκφράζεις τον εαυτό σου.

Άσκηση: Για να ξεκαθαρίσεις τις παλιές ιδέες, τους φόβους, τις προ-καταλήψεις ή τις αρνητικές σου πεποιθήσεις για τον έρωτα σου προτείνω μια γραπτή εργασία. Όταν μάθεις ποιες είναι οι πεποιθήσεις σου θα μπορείς να αναγνωρίζεις πότε επηρεάζεσαι από αυτές. Όσο περισσότερο θα το αναγνωρίζεις τόσο λιγότερη επίδραση θα έχουν αυτές επάνω σου.
1.            Γράψε όλες τις αρνητικές πεποιθήσεις, τις σκέψεις και τους φόβους που έχεις για τον έρωτα.
2.            Όταν τελειώσεις το γράψιμο κλείσε τα μάτια σου και παράδωσε τους φόβους ή τις αρνητικές σου πεποιθήσεις στο σύμπαν. Πάρε μια βαθιά αναπνοή και απελευθέρωσέ τα όλα.
3.            Γράψε όλες τις δηλώσεις που θα σε βοηθήσουν να απελευθερωθείς από τις αρνητικές σου πεποιθήσεις.

 Ορισμένα παραδείγματα είναι:

Αρνητικές πεποιθήσεις  
                                                                        
  • Δεν μπορώ να βρω τον ιδανικό σύντροφο.                    
  • Δεν μπορώ να απολαύσω τον έρωτα.                    
  • Δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για τον έρωτα.       
  • Δεν εμπιστεύομαι τον εαυτό μου όσο αφορά στις .
  •  σεξουαλικές του επιθυμίες.                                             
  • θέλω πάρα πολύ σεξ.                                  

                                                                          


Θετικές Δηλώσεις  


  • Τώρα έλκω τον ιδανικό για μένα σύντροφο.
  • Είναι ασφαλές να απολαμβάνω τον έρωτα και  αξίζω να τον απολαμβάνω .          
  • Τώρα εμπιστεύομαι απόλυτα τον εαυτό μου
  •  Εμπιστεύομαι αι αφήνομαι στις ερωτικές μου επιθυμίες
  • Τώρα εμπιστεύομαι το σεξουαλικό μου ρυθμό.
  • Συντονίζομαι με αυτό που επιθυμώ και αφήνομαι.   
  • Εμπιστεύομαι και υποστηρίζω τα συναισθήματά μου
  •  Μοιράζομαι με τον σύντροφό μου τα αληθινά μου συναισθήματα.                                                                                                      

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις