Έχουμε συναντήθει σε μια προηγούμενη ζωή; Brian Weiss

Μια επανένωση με ένα ψυχοσυντροφο μετά από έναν μακρύ και ακούσιο διαχωρισμό μπορεί να είναι μια εμπειρία που αξίζει να περιμένει - ακόμη και αν η αναμονή είναι ένας από τους αιώνες.

Σε διακοπές στα νοτιοδυτικά, ο πρώην ασθενής μου, ο Ariel, βιολόγος, συναντήθηκε με τον Anthony. Και οι δύο ήταν συναισθηματικά ώριμα άτομα που είχαν παντρευτεί πριν, και γρήγορα ερωτεύτηκαν και άρχισαν να ασχολούνται. Επιστρέφοντας στο Μαϊάμι, ο Ariel πρότεινε στον Anthony να έχει μια συνάντηση  μαζί μου για να δει αν θα μπορούσε να έχει την εμπειρία και να «δει τι συνέβη». Και οι δύο ήταν περίεργοι να μάθουν αν ο Ariel θα εμφανιστεί με οποιονδήποτε τρόπο σε καποιες προηγούμενες ζωές του Anthony.

Ο Anthony αποδείχθηκε ένα εξαιρετικό θέμα αναδρομής. Σχεδόν αμέσως, επέστρεψε σε μια πολύ ζωντανή βορειοαφρικανική ζωή στη διάρκεια του Χάνιμπαλ, πριν από περισσότερα από 2.000 χρόνια. Σε αυτή τη διάρκεια ζωής, ο Αντώνιος ήταν μέλος ενός πολύ εξελιγμένου πολιτισμού. Τα μέλη του συγκεκριμένου φυλή ήταν χαλυβουργεία που είχαν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν υγρή φωτιά ως όπλο, απλώνοντάς την στην επιφάνεια των ποταμών. Ο Αντώνιος ήταν ένας νεαρός άνδρας στα μέσα του στα 20 του, στο μέσον της καταπολέμησης ενός πολέμου 40 ημερών με μια γειτονική φυλή που απείρως ξεπέρασε τους υπερασπιστές.

Η φυλή του Anthony είχε εκπαιδεύσει ορισμένα από τα μέλη της φυλής του εχθρού στην τέχνη του πολέμου και ένας από τους πρώην εκπαιδευόμενους ήταν ο επικεφαλής της επίθεσης. Εκατοντάδες χιλιάδες φυλής του εχθρού με σπαθιά και καραβίδες διασχίζουν ένα μεγάλο ποτάμι με σχοινιά και ο Άντονι και οι άνθρωποι του εξαπλώνουν υγρή φωτιά στο δικό τους ποτάμι, ελπίζοντας ότι θα φτάσει στους επιτιθέμενους πριν φτάσουν στην ακτή.

Για να προστατεύσουν τις γυναίκες και τα παιδιά τους, η φυλή που την υπερασπίζει έβαλε τα περισσότερα από αυτά σε μεγάλα σκάφη με ιώδη ιστία στη μέση της τεράστιας λίμνης. Μεταξύ αυτής της ομάδας ήταν η νεαρή και αγαπημένη αρραβωνιαστικιά του Αντώνιου, που ήταν ίσως 17 ή 18 ετών. Ωστόσο, ο υγρός πυρκαγιάς ξαφνικά έκαψε τον έλεγχο και οι βάρκες έπεσαν φωτιά. Οι περισσότερες γυναίκες και παιδιά της φυλής έχασαν τη ζωή τους σε αυτό το τραγικό ατύχημα, συμπεριλαμβανομένης της αρραβωνιαστικιάς του Αντώνιου, που ήταν το μεγάλο του πάθος.

Αυτή η τραγωδία έσπασε το ηθικό των πολεμιστών και γρήγορα νίκησαν. Ο Αντώνιος ήταν ένας από τους λίγους που διέφυγαν από τη σφαγή. Τελικά, δραπέτευσε σε ένα μυστικό πέρασμα που οδήγησε στο που αποθηκεύτηκαν οι θησαυροί της φυλής.

Εκεί ο Anthony είχε βρει τον άλλο ζωντανό άνθρωπο, τον βασιλιά του. Ο βασιλιάς διέταξε τον Αντώνιο να τον σκοτώσει και ο Αντώνιος, πιστός στρατιώτης, συμμορφώθηκε με τη θέλησή του. Μετά το θάνατο του βασιλιά, ο Αντώνιος ήταν μόνος στον σκοτεινό ναό, όπου χρησιμοποίησε το χρόνο του για να γράψει την ιστορία του λαού του σε φύλλα χρυσού και να σφραγίσει τα γραπτά σε μεγάλες φιάλες ή βάζα. Ήταν εδώ που τελικά πέθανε από λιμοκτονία και θλίψη για την απώλεια της αρραβωνιαστικής του και του λαού του.

Υπήρχε μια ακόμη λεπτομέρεια. Ο αρραβωνιαστικός του σε αυτή τη ζωή επανεμφανίστηκε ως Αριέλ σε αυτή τη ζωή. Οι δυο τους επανασυνδέθηκαν ως εραστές μετά από 2.000 χρόνια. Τέλος, θα πραγματοποιηθεί ο μακρύς αναβολικός γάμος.

Ο Anthony και ο Ariel είχαν χωριστεί μόνο για μία ώρα όταν βγήκε από το γραφείο μου. Αλλά η δύναμη της επανασύνδεσής τους ήταν τέτοια που ήταν αν και δεν είχαν δει ο ένας τον άλλον για 2.000 χρόνια.

Πρόσφατα οι Αριέλ και Αντώνιο παντρεύτηκαν. Η ξαφνική και έντονη και φαινομενικά συμπτωματική συνάντησή τους έχει τώρα ένα νέο στρώμα νοήματος και η ήδη παθιασμένη σχέση τους είναι πλέον εμπνευσμένη από μια αίσθηση συνεχούς περιπέτειας.

Οι Anthony και Ariel σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στη Βόρεια Αφρική για να βρουν τη θέση της προηγούμενης τους ζωής μαζί και να δουν τι άλλες λεπτομέρειες μπορούν να αποκαλύψουν. Ξέρουν ότι ό, τι βρίσκουν μπορούν μόνο να αυξήσουν την περιπέτεια που βρίσκουν ο ένας στον άλλο.


Αποτέλεσμα εικόνας για Brian L. Weiss M.D.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις