Λίλιθ – Η σκοτεινή βασίλισσα.


Αποτέλεσμα εικόνας για lilith



Η Λίλιθ, σύμφωνα με τα απόκρυφα ευαγγέλια ήταν η πρώτη γυναίκα του Αδάμ. Μια γυναίκα εξαιρετικής ομορφιάς, την οποία ο Αδάμ ερωτεύτηκε παράφορα. Η Λίλιθ μύησε τον Αδάμ στις απολαύσεις της σάρκας. Τη σεξουαλική πράξη με σκοπό την απόλαυση και όχι την αναπαραγωγή, γεγονός που εξόργισε το Θεό, ο οποίος εξόρισε τη Λίλιθ από τον Παράδεισο.
Ο Αδάμ όμως δεν άντεξε το χαμό της αγαπημένης του. Πονούσε πολύ που δεν είχε τη σύντροφό του. Και μέσα στον πόνο του, παρακάλεσε το Θεό να τη συγχωρέσει και να τη φέρει πίσω. Ο Θεός λυπήθηκε το μαρτύριο του Αδάμ και έστειλε τρεις αγγέλους να ψάξουν τη Γη για τη σύντροφό του και να τη φέρουν πίσω. Ο Σαμανκελάφ, ο Σανσαβί και ο Σανβί είναι, σύμφωνα με το μύθο, οι τρεις άγγελοι που γύρισαν τη Γη για να βρουν τη Λίλιθ. Τη βρήκαν τελικά στη Μεσοποταμία –όπου οι άνθρωποι τη λάτρεψαν σαν θεότητα.
Παρά τις επίμονες παρακλήσεις των τριών αγγέλων, η Λίλιθ αρνήθηκε να επιστρέψει στον Παράδεισο κι ορκίστηκε πως θα μείνει στη Γη, για να ζευγαρώνει με τους ανθρώπους και να πνίγει τα παιδιά τους, ως εκδίκηση για την εξορία της. Ως τιμωρία που δεν της δόθηκε η ευκαιρία να γεννήσει τα παιδιά του Αδάμ. Τότε ο Σατανάς της πρόσφερε μια θέση στο πλάι του και μεγάλα αξιώματα στη δαιμονική ιεραρχία. Έτσι η Λίλιθ από σύντροφος του Αδάμ, έγινε μια βασίλισσα του κάτω κόσμου.
Η Λίλιθ είναι ένας δυνατός θηλυκός δαίμονας, που οι παλιοί έτρεμαν τη δύναμή της. Οι μαγισσες πίστευαν πως η Λίλιθ είναι υπεύθυνη για τους αιφνίδιους θανάτους των βρεφών. Πίστευαν πως τις νύχτες χωρίς φεγγάρι η Λίλιθ κατεβαίνει στη Γη και πνίγει τα νεογέννητα στην κούνια τους. Γι’ αυτό και κρέμαγαν μερικά κλωνάρια από βάτα στο κεφαλάρι της κούνιας, ώστε να προστατέψει το μικρό από την επίσκεψη της σκοτεινής βασίλισσας. Πάνω στα βάτα σκάλιζαν τα ονόματα των τριών αγγέλων που έστειλε ο Θεός να την αναζητήσουν. Έτσι εξασφάλιζαν πως η Λίλιθ δε θα πλησίαζε το νεογέννητο. Την ίδια δύναμη είχε και ένα κομμάτι παπύρου, που πάνω του είχαν γραφτεί τα τρία ονόματα με την αγγελική γραφή. Ένα απόκρυφο αλφάβητο, παρμένο από την τέχνη της θεουργίας.
Αποτέλεσμα εικόνας για lilithΗ Λίλιθ όμως επισκεπτόταν και τους ενήλικες. Στην πραγματικότητα πολλοί από εμάς έχουμε δεχθεί τις επιθέσεις της σκοτεινής βασίλισσας. Ίσως έχεις ξυπνήσει κάποιο βράδυ έχοντας έντονο βάρος στο στήθος. Η αναπνοή σου είναι δύσκολη. Σχεδόν πονάς όταν αναπνέεις. Το σώμα σου δείχνει να έχει παραλύσει και δεν αντιδράει στην προσπάθειά σου να κινηθείς. Προσπαθείς να μιλήσεις αλλά οι λέξεις δε βγαίνουν από το στόμα σου. Νιώθεις πως θα πεθάνεις, αλλά το κορμί σου δεν αντιδρά. Το μυαλό σου φωνάζει «βοήθεια», αλλά το σώμα σου κείτεται σαν νεκρό. Ίσως βλέπεις μια σκιά πάνω από το στήθος σου.
Αυτή η τρομαχτική εμπειρία έχει όλα τα τυπικά χαρακτηριστικά μιας «επίσκεψης» της σκοτεινής βασίλισσας. Οι μάγισσες πίστευαν πως η Λίλθ επισκέπτεται τους ανθρώπους όταν κοιμούνται και προσπαθεί να τους κλέψει την ανάσα. Τότε εμφανίζεται σαν μαυροντυμένη γριά, τρομακτικής ασχήμιας, τρομαχτική εμπειρία την ονομάζουμε «Μόρα» που σημαίνει «αμορόζα», «ερωμένη», μιας και η Λιλιθ είναι πάνω απ’ όλα ένας ερωτικός δαίμονας. Κάποιες φορές επισκέπτεται τους άντρες και «ζευγαρώνει» μαζί τους. Τρέφεται από τη σεξουαλική τους ενέργεια. Τους παραλύει και τους στέλνει οράματα σεξουαλικής  φύσεως. Τότε εμφανίζεται σαν μια μαυροντυμένη νέα γυναίκα, απόκοσμης ομορφιάς, γεμάτη λαγνεία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις