Το ρόδο της Ιεριχούς.



Το ρόδο της Ιεριχούς, είναι ένα πανάρχαιο βοτάνι, που τα μοναδικά χαρακτηριστικά του αντανακλούν την αιώνια δύναμη της φύσης να αναγεννιέται και να δημιουργεί τη ζωή. Αυτό το βοτάνι είναι ίσως ένα από τα παλαιότερα φυτά, αφού φαίνεται να «γυρίζει» τη γη πάνω 290 εκατομμύρια χρόνια, ξεπερνώντας ακόμα και την εποχή των δεινοσαύρων. Η αντοχή του σε ακραίες κλιματολογικές συνθήκες και η ικανότητά του να παραμένει «νεκρό» για περισσότερο από πενήντα χρόνια, μέχρι να αποφασίσει να «ξαναγεννηθεί», το καταστούν ένα πραγματικό θαύμα της φύσης και ίσως το πιο ανθεκτικό φυτό στον πλανήτη. Οι αναγεννητικές ικανότητες του φυτού δέθηκαν με παλιούς μύθους αλλά και με την Ανάσταση του Ιησού, δίνοντας του μια θέση ανάμεσα στα «ιερά βοτάνια».
Η καταπληκτική ιδιότητα αυτού του φυτού είναι ότι μπορεί να επιζήσει πολλά χρόνια χωρίς καθόλου νερό. Όταν το φυτό στεγνώσει από το νερό αρχίζει και μαζεύει τα φύλλα του προς τα μέσα μέχρι να γίνει μια ξερή μπάλα. Ο αέρας παρασύρει το φυτό από τον έναν τόπο στον άλλο μέχρι να βρει και πάλι νερό και να «ξυπνήσει» από το βαθύ του ύπνο. Τότε μέσα σε λίγα λεπτά αρχίζει και ξετυλίγεται παίρνοντας την αρχική του μορφή. Επειδή πεθαίνει στη ξηρασία και ανασταίνεται στις βροχές πήρε το όνομα το λουλούδι της νεκρανάστασης.

Η διαδικασία αυτή σύμφωνα με την παράδοση προσδίδει στο φυτό μαγικές δυνάμεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διάφορους σκοπούς.
Ο μύθος συνδέει το φυτό αυτό με την Παναγία γι’ αυτό και λέγεται Χέρι της Παναγίας. Σύμφωνα με αυτή την ιστορία, όταν η Παναγία και ο Ιωσήφ έφυγαν από τη Βηθλεέμ μαζί με τον νεογέννητο Ιησού, για να γλιτώσουν από τη σφαγή του Ηρώδη, πέρασαν μέσα από την Ιεριχώ. Εκεί, ύστερα από ώρες ταξιδιού, η Μαρία θέλησε να κατέβει από το γάιδαρο που τη μετέφερε, για να ξεκουραστεί και να θηλάσει το νεογέννητο. Μόλις τα πόδια της άγγιξαν το έδαφος, μικροί καταπράσινοι θάμνοι άνθισαν γύρω της γεμίζοντας ομορφιά τον τόπο και δίνοντας ζωή στο ξεραμένο τοπίο. Από τότε αυτό το μικρό φυτό, ονομάστηκε το ρόδο της Ιεριχούς, παίρνοντας το όνομα της πόλης, μέσα στην οποία ένα φυτό «χαιρέτησε» τον νεογέννητο Χριστό.
Όμως δεν είναι η μόνη φορά που συναντιέται το ίδιο βοτάνι στην ιστορία του Ιησού. «Το χέρι της Παναγιάς» δείχνει να τον ακολουθεί στα ταξίδια του και στις σημαντικές στιγμές της ζωής του, «καβαλώντας» τον άνεμο, με αποκορύφωμα την ημέρα της Σταύρωσης. Οι ίδιοι μικροί θάμνοι, που άνθισαν για να χαιρετίσουν τη γέννηση του Ιησού, «πέθαναν» όλοι μαζί, την ώρα που άφηνε την τελευταία του πνοή στο σταυρό του μαρτυρίου, μόνο και μόνο για να ξαναγεννηθούν τρεις μέρες μετά σηματοδοτώντας την Ανάσταση.
Πώς φτιάχνεται το μαγικό νερό από το ρόδο της Ιεριχούς 
Για να φτιάξετε το μαγικό νερό από το Ρόδο της Ιεριχούς το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βάλετε το Ρόδο της Ιεριχούς σε ένα μπολάκι με νερό μια Παρασκευή σε γέμιση Σελήνης. Πείτε τα μαγικά λόγια 3 φορές :
Εγώ, ο/η …. (πείτε το όνομα σας) … κόρη (γιος) της .. (πείτε το όνομα της μητέρας σας) σε ξυπνάω από τον αιώνιο ύπνο σου για να μου χαρίσεις … (πείτε αυτό που χρειάζεστε, π.χ. αγάπη, χρήματα, προστασία κλπ.). Δώσε μου… (πείτε ανάλογα με το σκοπό.. π.χ. ομορφιά, δύναμη, τύχη) για να πετύχω το σκοπό μου και γω υπόσχομαι να σε φροντίζω.
Περιμένετε μέχρι να ανοίξει το ρόδο εντελώς. Συνήθως δε χρειάζεται παραπάνω από 1-2 ώρες. Όταν γίνει αυτό, φυλάξτε το νερό σε ένα καθαρό γυάλινο μπουκάλι μέχρι να το χρησιμοποιήσετε.
Για να αυξήσετε τη δύναμη του νερού τοποθετείστε μέσα στο μπολ ένα λευκό κρύσταλλο χαλαζία.
Πως χρησιμοποιούμε το μαγικό νερό από το Ρόδο της Ιεριχούς.
Πείτε πάλι τα μαγικά λόγια για να διαβάσετε (φορτίσετε) το νερό με την επιθυμία σας.
Ραντίστε το σπίτι σας για να το προστατέψετε από αρνητικές ενέργειες. 
Ρίξτε το στο νερό που σφουγγαρίζετε μαζί με λίγο αιθέριο έλαιο μέντας για να προσελκύσετε χρήματα.
Πιείτε το σαν αγιασμό.
Πλυθείτε με αυτό για ομορφιά και λάμψη.
Τοποθετείστε το κοντά σε μια ετοιμόγεννη γυναίκα για να ανοίξει η μήτρα της, όπως το ρόδο.  

Όταν τελειώσετε, βγάλτε το Ρόδο από το μπολάκι και πείτε :
«Σε αφήνω να κοιμηθείς μέχρι την επόμενη φορά που θα σε χρειαστώ. Σ’ ευχαριστώ για τις ευλογίες σου».
Τοποθετήστε το σε ένα ήσυχο και ασφαλές μέρος, μέχρι την επόμενη φορά που θα το χρησιμοποιήσετε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις