Μισοσωστά - μισολάθος και η χαοτική κατάσταση που επακολουθεί .


1) Αν θελεις αγαπη, δωσε αγαπη!

Σιγουρα ειναι ωφελιμο και απαραιτητο να νοιωθουμε αγαπη για τους αλλους, αλλα δεν ειναι καθολου σιγουρο οτι θα λαβουμε, οσο και να δωσουμε.

Η αγαπη που θα μας επιστρεψουν οι ανθρωποι εινα συναρτηση της αγαπης που νοιωθουν για τον εαυτο τους και οχι απαραιτητα αναλογη με αυτο που τους δινουμε.

Συμπαντικος Νομος : Η Αγαπη ειναι πολυτιμο δωρο που δεν πρεπει να σπαταλιεται. Μοιαζει με παιγνιδι τενις. Στελνεις μια "μπαλα" αγαπης στον αλλον, περιμενεις να στην επιστρεψει και μετα συνεχιζεις να δινεις.Αν δινεις συνεχεια, ικανοποιεις το εγω σου, αλλα δεν αγαπας τον εαυτο σου γιατι γινεσαι θυμα και επιπλεον κινδυνευεις να "πνιξεις" τον αλλον μεσα σε ενα "τσουναμι" συναισθηματων που δεν μπορει να διαχειριστει.



2) Αν θελεις ειλικρινεια, δωσε ειλικρινεια!

Οποιος το εχει δοκιμασει ξερει οτι ΔΕΝ λειτουργει ακριβως ετσι.

Συμπαντικος Νομος : Αν η ειλικρινεια σου παραβιαζει τα ορια της αληθειας του αλλου (στερεοτυπες προσωπικες αντιληψεις, πεποιθησεις, προκαταληψεις, παρανοησεις) ή "χτυπαει" τον αυτοσεβασμο του, προκυπτει ανεπιθυμητη κατασταση. Η ειλικρινεια πρεπει να συνδιαζεται και με διπλωματια και να παιρνουμε υπ΄οψη μας την ψυχοσυνθεση του αλλου (δεν αντεχουν ολοι την ειλικρινεια, γι΄αυτο θεωρειται "χομπυ" με ακριβο τιμημα).



3) Αν θέλεις σεβασμο, δωσε σεβασμο!

Εσυ μπορεις να δειχνεις σεβασμο, αλλα δεν ειναι σιγουρο οτι θα σου επιστραφει.

Συμπαντικος  Νομος : Η καθε ψυχη λειτουργει αναλογα με τη γνωση και τις αληθειες που περιεχει στον πυρηνα της (εξαρταται απο το ποσο εμπειρη ψυχη ειναι στην πορεια των μετενσαρκωσεων). Ο ανθρωπος που δεν σεβεται τον εαυτο του, δεν μπορει να λειτουργησει με σεβασμο προς τους αλλους, ο,τι και να κανεις εσυ.



ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ

Ολα αυτα δεν σημαινουν οτι δεν πρεπει να δειχνουμε αγαπη, ειλικρινεια και σεβασμο προς τους αλλους. Το οτι ομως θα μας επιστραφουν ΔΕΝ ειναι αυτονοητο (γι΄αυτο ας αποφευγουμε τον ασκοπο πονο).

Συμπαντικος Νομος : Το αυτονοητο μπορει να υπαρξει μονο αναμεσα σε ατομα ιδιου επιπεδου εξελιξης συνειδητοτητας στο συγκεκριμενο θεμα που συνεννοουνται. Γενικα ο,τι ειναι αυτονοητο γαι τον εναν, δεν ειναι αυτονοητο για τον αλλον.Το ρητο λεει οτι για να επικοινωνησουν δυο μυαλα πρεπει να ειναι και τα δυο γεματα ή και τα δυο αδεια. Αναμεσα σε ενα "γεματο" και σε ενα "αδειο" μυαλο η επικοινωνια δεν ειναι και τοσο ευκολη και αμεση.



Το σωστο και το λαθος μάς το δειχνει το ιδιο το βιωμα της ζωης και οχι τα ωραια λογια που γραφονται.

Η εναρμονιση με τους Συμπαντικους Νομους μας προφυλασσει απο ολες τις ανεπιθυμητες καταστασεις που συμβαινουν τοσο συχνα στη ζωη μας. Μονο που σε αρκετα θεματα οι Συμπαντικοι Νομοι ειναι πολυ διαφορετικοι απο αυτα που μας εχουν μαθει, γι΄αυτο και αισθανομαστε εκπληξη για το πως γινεται και να συμπεριφερομαστε σωστα (οπως νομιζουμε) και να ζουμε αρνητικες εμπειριες ταυτοχρονα!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις